Ønsker du en karriere innen estetisk medisin? Amabilis Academy, Norges mest anerkjente utdanningsinstitusjon innen kosmetiske injeksjoner, tilbyr deg en unik mulighet til å utdype din kunnskap og ferdigheter gjennom våre intensivkurs og utdanninger. Våre kurs, som strekker seg enten over 5 eller 8 dager, er designet for helsepersonell som ønsker å kunne kalle seg estetisk sykepleier eller estetisk lege.

Vår ekspertise og omfattende erfaring sikrer at du får den beste opplæringen tilgjengelig, gjennom kurs som dekker alt fra det grunnleggende til mer avanserte teknikker innen kosmetiske injeksjoner. Enten du velger vårt 5-dagers eller 8-dagers intensivkurs, vil du ved fullført kurs være godt forberedt til å praktisere dette på egenhånd.

Hva er estetisk medisin?

Estetisk medisin, også kjent som kosmetisk medisin eller skjønnhetsmedisin, er en medisinsk spesialitet som har som mål å forbedre en persons fysiske utseende og estetikk.

Hensikten med estetisk medisin er ikke å behandle medisinske tilstander, men snarere å forbedre eller endre aspekter av en persons utseende som de selv eller andre ønsker å endre av estetiske grunner. Dette kan inkludere ulike prosedyrer og behandlinger som er utformet for å redusere rynker, forbedre hudens tekstur, øke ansiktsvolumet, fjerne uønsket hår, forme kroppen, og mer.

Denne spesialiteten utføres av leger i de fleste land rundt om i verden, og spesielt i Skandinavia og Storbritannia er det også mange sykepleiere som arbeider innen dette feltet. I Norge har sykepleiere lenge vært involvert i administreringen av injeksjoner, men de siste årene har man sett en økning i antall leger som blir involvert i dette yrket. I 2023 utdannes det like mange leger som sykepleiere innen estetisk medisin.

Helsemyndighetene har også tydeliggjort at alle klinikker og sykepleiere må ha en ansvarlig lege for praksisen og driften.

Hvordan oppnå tittelen estetisk lege?

Hos oss får du utdanning i estetisk medisin som gjør at du får tittelen estetisk lege. Leger innen estetisk medisin kommer både fra det offentlige og private helsevesenet, og de inkluderer en rekke spesialister som psykiatere, allmennleger, øyeleger, plastikkirurger og nevrologer. Amabilis Academy tilbyr Norges mest omfattende opplæring innen bruk av Botulinumtoksin i Norge, og gir også privatundervisning etter behov for leger som trenger spesifikke behandlingsprosedyrer i sine klinikker eller helseforetak.

For å begynne å arbeide med injeksjoner og estetisk medisin er det viktig å ha kunnskap og praktiske ferdigheter innen Botulinumtoksin, hudfillere og hudforbedrende injeksjoner som mesoterapi og biostimulatorer. Institusjonen tilbyr to sertifiseringskurs: et 5-dagers intensivkurs og et 8-dagers komplettkurs.

Begge kursene inkluderer opplæring i bruk av Botulinumtoksin over to dager, hvor deltakerne lærer om behandlingsområdene i ansiktet, både for estetiske og medisinske formål. Etter dette fortsetter begge kursene med grunnleggende fillerbehandlinger, inkludert nasolabiale linjer, sur munn, lepper, kinnben, hake og kjevelinje. Forskjellen mellom kursene er at det 8-dagers kurset også dekker mer avanserte fillerbehandlinger som tear trough filler, nesekorreksjon med filler, avansert leppekurs, og bruk av hyaluronsyre for hudforbedrende behandlinger som mesoterapi og biostimulatorer som Profhilo og Jalupro.

Fullfør utdanningen og få sertifisering innen estetisk medisin

Etter fullført kurs vil leger bli sertifisert som ‘estetisk lege’ og motta et sertifikat i A3-format samt diplomer for hver dag med opplæring, som anerkjenner din ekspertise og ferdigheter innen estetisk medisin. Med denne sertifiseringen fra Amabilis Academy, vil du være i stand til å tilby dine pasienter trygge og effektive behandlinger, samtidig som du tar et steg videre i din egen karriere.

Hvilket kurs bør jeg velge for å bli kosmetisk lege?

Valget mellom 5-dagers intensivkurs og 8-dagers komplettkurs avhenger av hvordan man ønsker å jobbe.

Generelt anbefales følgende:

8-dagers komplettkurs:

  • For de som ønsker å være ansvarlig lege for klinikker eller sykepleiere.
  • For de som planlegger å starte sin egen klinikk. 
  • For de som skal arbeide på en klinikk hvor de skal utføre ulike typer behandlinger. 

5-dagers intensivkurs: 

  • For de som ønsker å starte med å tilby grunnleggende behandlinger. 
  • For de som arbeider på offentlige sykehus og vil fokusere på Botox og grunnleggende fillerbehandlinger. 
  • For de som primært ønsker å jobbe med Botox og samtdig ha en grunnleggende forståelse av fillerbehandlinger.

Hva kan jeg jobbe med etter gjennomført utdanning i estetisk medisin?

Estetiske leger kan arbeide i ulike stillinger, inkludert som medisinsk ansvarlig lege på klinikker, i egne klinikker (heltid eller deltids), og kombinere dette med andre stillinger på sykehus eller allmennlegepraksiser.

Fordelene med å jobbe som estetisk lege kan variere, avhengig av ens nåværende arbeidssituasjon. Imidlertid gir estetisk medisin vanligvis bedre arbeidstider, da det primært utføres på dagtid. Det kan også gi muligheter for kreativt arbeid med fokus på detaljer og presisjon, da pasientene ofte er friske, men søker hjelp for kosmetiske bekymringer.

Mange leger finner en balanse ved å kombinere arbeid på legekontor eller sykehus med arbeid i estetisk medisin, noe som gir en variert hverdag.

Start opplæringen i dag

Hvis du ønsker å bli kurset av Norges ledende tilbyder, og få den faglige tyngden og kompetansen som du trenger, er vi riktig valg for deg.