top of page
iStock-853425074 (1).jpg

ESTETISK LEGE

Vi er Norges største og fremste utdanning for leger som vil videreutdanne seg til Estetisk Lege

ESTETISK LEGE I NORGE

Estetisk medisin, også kjent som kosmetisk medisin eller skjønnhetsmedisin, er en medisinsk spesialitet som har som mål å forbedre en persons fysiske utseende og estetikk. Hensikten med estetisk medisin er ikke å behandle medisinske tilstander, men snarere å forbedre eller endre aspekter av en persons utseende som de selv eller andre ønsker å endre av estetiske grunner. Dette kan inkludere ulike prosedyrer og behandlinger som er utformet for å redusere rynker, forbedre hudens tekstur, øke ansiktsvolumet, fjerne uønsket hår, forme kroppen, og mer.

Hva er Estetisk medisin?

Denne spesialiteten utføres av leger i de fleste land rundt om i verden, og spesielt i Skandinavia og Storbritannia er det også mange sykepleiere som arbeider innen dette feltet. I Norge har sykepleiere lenge vært involvert i administreringen av injeksjoner, men de siste årene har man sett en økning i antall leger som blir involvert i dette yrket. I 2023 utdannes det like mange leger som sykepleiere innen estetisk medisin. Helsemyndighetene har også tydeliggjort at alle klinikker og sykepleiere må ha en ansvarlig lege for praksisen og driften.

 

Leger innen estetisk medisin kommer fra både det offentlige og private helsevesenet, og de inkluderer en rekke spesialister som psykiatere, allmennleger, øyeleger, plastikkirurger og nevrologer. Amabilis Academy tilbyr norges mest omfattende opplæring innen bruk av Botulinumtoksin i Norge, og gir også privatundervisning etter behov for leger som trenger spesifikke behandlingsprosedyrer i sine klinikker eller helseforetak.

 

Botox-injeksjon

Videreutdanning til
Estetisk Lege

For å begynne å arbeide med injeksjoner og estetisk medisin er det viktig å ha kunnskap og praktiske ferdigheter innen Botulinumtoksin, hudfillere og hudforbedrende injeksjoner som mesoterapi og biostimulatorer. Institusjonen tilbyr to sertifiseringskurs: et 5-dagers intensivkurs og et 8-dagers komplettkurs.

 

Begge kursene inkluderer opplæring i bruk av Botulinumtoksin over to dager, hvor deltakerne lærer om behandlingsområdene i ansiktet, både for estetiske og medisinske formål. Etter dette fortsetter begge kursene med grunnleggende fillerbehandlinger, inkludert nasolabiale linjer, sur munn, lepper, kinnben, hake og kjevelinje. Forskjellen mellom kursene er at det 8-dagers kurset også dekker mer avanserte fillerbehandlinger som tear trough filler, nesekorreksjon med filler, avansert leppekurs, og bruk av hyaluronsyre for hudforbedrende behandlinger som mesoterapi og biostimulatorer som Profhilo og Jalupro.

 

Etter fullført kurs vil leger bli sertifisert som Estetisk Lege og motta et sertifikat i A3-format samt diplomer for hver dag med opplæring.

KOMPETANSE

Etter endt kurs sertifiseres du som Estetisk Lege og får et sertifikat i A3 format som dokumenterer kompetansen.

KURS FOR LEGER

Som Norges største Akademi har vi tilgang på over 1200 modeller vi bruker på alle våre kurs.

PRIS

Kr 35 000,- 5-dagers kurs

Kr 70 000,- 8-dagers kurs

Etter endt utdanning

Etter fullført kurs vil leger bli sertifisert som Estetisk Lege og motta et sertifikat i A3-format samt diplomer for hver dag med opplæring.

 

Valget mellom 5-dagers intensivkurs og 8-dagers komplettkurs avhenger av hvordan man ønsker å jobbe. Generelt anbefales følgende:

 

8-dagers komplettkurs:

- For de som ønsker å være ansvarlig lege for klinikker eller sykepleiere.

- For de som planlegger å starte sin egen klinikk.

- For de som skal arbeide på en klinikk hvor de skal utføre ulike typer behandlinger.

 

5-dagers intensivkurs:

- For de som ønsker å starte med å tilby grunnleggende behandlinger.

- For de som arbeider på offentlige sykehus og vil fokusere på Botox og grunnleggende fillerbehandlinger.

- For de som primært ønsker å jobbe med Botox og ha en grunnleggende forståelse av fillerbehandlinger.

Estetiske leger kan arbeide i ulike stillinger, inkludert som medisinsk ansvarlig lege på klinikker, i egne klinikker (heltid eller deltids), og kombinere dette med andre stillinger på sykehus eller allmennlegepraksiser. Fordelene med å jobbe som estetisk lege kan variere, avhengig av ens nåværende arbeidssituasjon. Imidlertid gir estetisk medisin vanligvis bedre arbeidstider, da det primært utføres på dagtid. Det kan også gi muligheter for kreativt arbeid med fokus på detaljer og presisjon, da pasientene ofte er friske, men søker hjelp for kosmetiske bekymringer. Mange leger finner en balanse ved å kombinere arbeid på legekontor eller sykehus med arbeid i estetisk medisin, noe som gir en variert hverdag.

P1144384_edited_edited.jpg

Jeg vil vite mer!

Legg igjen din epostadresse vis du ønsker mer informasjon og vi vil ta kontakt med deg!

Takk for at du tok kontakt med oss!

bottom of page