Hjem / Intervjuer / Studenter / Før du starter videreutdanningen
Foto: Privat

- STARTET EGEN KLINIKK PÅ STRØMMEN SAMMEN MED SIN SØSTER

Det har aldri vært mer populært å utdanne seg til kosmetisk sykepleier enn det er nå. Et sted mellom 100 - 150 sykepleiere videreutdanner seg hvert år, samtidig som ca 80 - 100 leger videreutdanner seg innen estetiske injeksjoner. Vi i Amabilis Academy utdannet også 32 tannleger i fjor, men noe mer usikkert på hva dette tallet ligger på totalt.

 

Det har aldri vært mer populært å utdanne seg til kosmetisk sykepleier enn det er nå. Et sted mellom 100 - 150 sykepleiere videreutdanner seg hvert år, samtidig som ca 80 - 100 leger videreutdanner seg innen estetiske injeksjoner. Vi i Amabilis Academy utdannet også 32 tannleger i fjor, men noe mer usikkert på hva dette tallet ligger på totalt. 

 

VI skal gå gjennom noen punkter som i hovedsakelig gjelder for deg som ønsker å bli kosmetisk sykepleier. For leger og tannleger så blir det noe annet da de ofte har en medisinsk praksis fra før, og kun ønsker injeksjoner som et tilleggsprodukt, og er da ikke så avhengig av å store oppstart utgifter, finne lokaler, eller søke jobb.

 

1. Tenk godt over hva du ønsker å jobbe med.

- Mange har lite kunnskap om hva slags utdanning de trenger eller hva slags kompetanse utdanningen gir. Vi i Amabilis Academy har en stor andel studenter som har studert til Kosmetisk dermatologisk sykepleier tidligere, og ikke skjønt at dette var et hudpleie studie og ikke et injeksjonstudie, selv om de tilbyr noe introduksjon til hva Filler og Botox er. Se studieplanene for høstsemesteret for Amabilis Academy og Senzie Akademiet. Disse ligger tilgjengelige på nett også.

https://senzie.no/studier/kosmetisk-dermatologisk-sykepleier/moduloversikt/

https://www.amabilisacademy.no/kosmetisksykepleie

Ønsker du å i hovedsaglig jobbe med Fillers og Botox injeksjoner så burde du studere på et injeksjonsstudiet, men ønsker du å jobbe med hudpleie, peilinger og massasje så burde du studere til hudpleie og bli kosmetisk dermatologisk sykepleier. 

Utfordringen med å velge feil studie  blir at du bruker veldig mye tid, og veldig mye penger på å betale flere studier, selv om du kun hadde trengt kun det ene. 

 

2. Hvor ønsker du å jobbe etter endt studie? 

- Ønsker du jobbe hos en klinikk burde du gå rundt å spørre om de trenger noen kosmetiske sykepleiere eller ringe rundt å høre hva de krever av kompetanse for at de skal ansette deg. Dette gir det en fin pekepinn på hvor lett det er å få jobb i ditt lokalmiljø.

- Ønsker du å jobbe hjemmefra så burde du gjøre en liten markedsundersøkelse og se om det er noen sykepleiere som setter injeksjoner i ditt lokalmiljø eller by. Har du mange venner eller nettverk som kunne være interessert i dette?

- Ønsker du å starte din egen klinikk så er det mange ting du må tenke over og du må gjøre ting i riktig rekkefølge. Du må velge riktig studiet og ønsker du å tilby Botox og Filler injeksjoner på din klinikk så burde du starte på et injeksjonstudie.

Velger du første et hudpleiestudie, og finner i etterkant ut at du ønsker å tilby injeksjoner så tar fort hele utdannelsen 1,5 år, og koster fort nærmere kr 200 000,-.. Vis du velger å starte med med injeksjonsstudier så kan du likevel ta hudpleiekurs  siden av studiet. Dette får du ofte også gratis vis du tar kontakt med produsenten og ønsker å tilby produktet i din klinikk.

 

3. Markedsføring

- Kundene kommer ikke av seg selv, og de kommer ikke inn døra vis de ikke vet at du finnes. Den mest vanlige feilen er å begynne utdannelsen og videreutdanningen før man har lagt videre planer. Mange finner seg et næringslokale til klinikken, og bruker penger på interiør og og forbruksmateriell.

Drømmen om egen klinikk er stor for mange og det gjør ofte at man også bruker mer penger enn man hadde tenkt og man ønsker at det skal bli veldig flott og noe man kan være stolt av. Utfordringen ligger i at ingen kommer til den flotte klinikken din vis de ikke vet om den. Dessverre så er ingen av oss 

Man sier ofte at estetisk medisin og injeksjoner er 80% markedsføring og 20% helse. Selv om dette er satt på spissen så er det mye sant i at god markedsføring er ekstremt viktig. Du må bli sett i sosiale medier, være flink til å oppdatere Instagram, Facebook etc.

Amabilis Academy har en egen markedsføringsdag på injeksjonstudie da vi vet at dette er veldig viktig for dere som skal starter for dere selv.

Les vår utdanningsblogg her: www.kosmetiskesykepleiere.no

KONTAKT OSS

Sjøgangen 2, 0252 Oslo
93 68 93 97

kontakt@amabilisacademy.no

 

BLOGG

Besøk vår blogg


 

FØLG OSS PÅ: 

  • Facebook
  • Instagram

Copyright Amabilis Academy